De Marke 3M, 6951 KM Dieren0313 - 76 90 66info@creaza.nl

De stageweek van Amber

Bericht 12 van 64
Arbeidsoriënterende stage Amber

Alle derdejaars leerlingen van Het Rhedens in Dieren lopen aan het begin van het schooljaar een week lang stage om de arbeidsmarkt te verkennen. Amber kwam aan het eind van het tweede schooljaar al bij ons met de vraag of ze bij creaza een weekje mee mocht lopen.

Erachter komen of het creatieve vak écht wat voor haar zou zijn, was de reden voor Amber om niet op een kinderdagverblijf of in een supermarkt, maar bij een creatief bureau stage te lopen. Dat ze “iets” met ontwerp of vormgeving wilde gaan doen was haar al wel duidelijk. Amber vindt het heerlijk om creatief bezig zijn, dingen te ontwerpen en te bedenken. Aan ons de taak om haar enthousiast te maken voor ons mooie reclamevak!

Een week lang liep Amber bij creaza mee. 9.00 uur, let’s go! Starten met een stukje theorie en daarna snel zélf aan de slag. Schetsen, knippen, plakken, tekenen, fotograferen… In een week tijd heeft Amber kennis gemaakt met het proces achter het ontwerpen van logo’s, de opmaak en layout van magazines, fotografie en beeldbewerking. Deze kennis gebruikte ze in het ontwerp en de opmaak van haar eigen mini-magazine, wat meteen het stageverslag van haar week bij creaza werd.

Het delen van kennis door het begeleiden van een stagiair is een van de toffe dingen die we graag doen. Het geeft enorm veel energie als je kunt vertellen en laten zien wat je doet in je vak en hoé je dit doet. En om dan na een stageweek de volgende uitspraak uit het stageverslag van een stagiair te kunnen quoten…

“Ik heb deze week veel geleerd en ik weet nu ook dat ik dit écht leuk vind en straks ook iets in deze richting wil doen.” – Amber

Missie geslaagd.

Leuk dat je er was Amber!

MENU